Valmista esmalt kartulipuder. Koori kartulid ja lõika suuremateks tükkideks. Keeda kartulitükid soolaga maitsestatud vees 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed. Nõruta ja tambi kartulid pudruks. Sega juurde piim, riivitud Parmesan ja hakitud basiilik. Maitsesta soola ja pipraga ning hoia soojas.
Samal ajal aseta kanafileed lõikalauale ning lõika horisontaalselt peaaegu kaheks (st jäta ühest küljest siiski kinni). "Ava" kanafilee ning suru lamedaks. Aseta igale kanafileele basiilikuleht, siis viil Parma sinki. Kinnita puutikuga.
Kuumuta õli suurel mittenakkuval pannil. Tõsta kanafileed pannile, singiviil allpool. Prae 2-3 minutit, siis keera ringi ja prae ka teiselt poolt 2 minutit.
Kalla pannile Marsala vein ja lase sel minut aega podiseda.
Lisa kanapuljong ning keeda tasasel tulel 5 minutit, kuni kana on läbinisti küps.
Tõsta kanatükid leemest välja ja hoia soojas. Keeda leem kokku s.t. redutseeri seda veidi.
Serveeri basiiliku-kartulipudru ja soovi korral ka rohelise salatiga.
Retsept ilmus Briti ajakirjas BBC Good Food (January 2010, Chicken saltimbocca with basil mash)
Kana saltimbocca basiilikuga
Klassikaline saltimbocca valmistatakse vasikalihast ja salveist - siin on selle roa mugandus kanafilee ja basiilikuga.